A legegyszerűbb diéta - és működik!

Legegyszerűbb fogyókúra

Tartalom

  A Harvard School of Public Health kutatói kiderítették, hogy azok a diéták, amelyek korlátozzák a keményített szénhidrátok bevitelét ilyen a krumpli vagy a tésztanem hatékonyabbak, mint azok a módszerek, amelyek nem írják elő a szénhidrátok mennyiségének csökkentését.

  hasból fogyás férfiaknak

  Az amerikai kutatócsapat túlsúlyost vizsgált két éven keresztül. Az alanyokat négy csoportra legegyszerűbb fogyókúra, amelyekben négy különböző fogyókúramódszert követtek. Mindegyik módszer más-más mennyiségű zsír, fehérje és szénhidrát bevitelét irányozta elő.

  A szakértők a kísérleti alanyok számára és kalória közötti mennyiséget engedélyeztek naponta, attól függően, hogy az illetőnek hány kilótól kellett megszabadulnia.

  Hat hónap elteltével minden túlsúlyos függetlenül, hogy melyik fogyókúrás csoportban voltátlagosan hat kilót fogyott, ám az elkövetkező 12 hónapban visszahízták a ma már leadott kilókat.

  fogyokuras paradicsomleves

  Két év után átlagosan legegyszerűbb fogyókúra kilóval voltak kevesebbek azok, akiket fehérje- és zsírdiétára fogtak, de ennyit fogytak azok is, akik az Atkins-módszert követték, vagyis kevesebb szénhidrátot fogyasztottak.

  Frank Sacks, a New England Journal of Medicine című szaklapban megjelent tanulmány szerzője szerint a kutatás bebizonyította, hogy a csökkentett kalóriabevitel hatékony lehet, bármilyen fogyókúráról is legyen szó.

  lassú fogyás