Új csodaszer fogyókúrázóknak: kitozán

Kitozán hatása, Új csodaszer fogyókúrázóknak: kitozán

A kitozán egészségügyi előnyei Mit mondanak a tanulmányok a lehetséges fogyásról A kitozán olyan étrend-kiegészítő, amely rákfélék, például rákok, garnélarák és homár héjából készül.

Gyakran természetes fogyókúraként forgalmazzák, a kiegészítők gyártói azt állítják, hogy a kitozán képes harcolni a zsír felszívódásával. A kitozán hatása súlycsökkentő előnyeinek azonban kevés tudományos támogatottsága van.

kitozán hatása dash diéta vélemények

Egészségügyi előnyök A kitozán legelterjedtebb egészségügyi előnye a zsírvesztés fokozása. A táplálékkiegészítők gyártói gyakran azt állítják, hogy a kitozán kötődik a test zsírjához, és lehetővé teszi, hogy többet kitozán hatása belőle, ezáltal csökkentve a szervezetben tárolt zsír mennyiségét.

De az állítás alátámasztására nincs bizonyíték. A Cochrane szisztematikus felülvizsgálatok adatbázisában ban közzétett jelentéshez a kutatók 15 olyan klinikai vizsgálatot tekintettek át összesen résztvevővelamelyek tesztelték a kitozán hatását túlsúlyos vagy elhízott felnőttekre. A placebót kapó résztvevőkhöz képest a kitozánnal kezelt vizsgálat tagjai jelentősen nagyobb súlycsökkenést mutattak, és a koleszterinszintben és a vérnyomásban kedvező változásokat tapasztaltak.

  • Kitozán a fogyás véleménye: A kitozán működik a fogyásért? - airportspecialist.hu
  • HCA-Chitosan ( kap.) - Scitec Nutrition
  • ODT - témakiírás: Hermann Péter: Új kitozán tartalmú antimikrobiális
  • Kitozán - kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét!

A jelentés készítői azonban megjegyzik, hogy az áttekintett vizsgálatok közül sok rossz minőségű volt. Ezenkívül a kiváló minőségű vizsgálatok eredményei azt sugallják, hogy a kitozánnak minimális, jelentéktelen hatása lehet a súlyra.

Navigációs menü

A Egy nagyobb jelentés amelyet az American Journal of Clinical Nutrition ben publikált azt is jelzi, hogy a kitozán nem lehet hasznos a fogyás szempontjából. Öt, korábban publikált áttekintést és metaanalízist valamint további 25 klinikai vizsgálatot megvizsgálva a jelentés készítői "ésszerű kétséget kizáróan nem találtak bizonyítékot arra, hogy bármely speciális étrend-kiegészítő hatékonyan csökkentené a testsúlyt".

A jelentésben kiemelt kiegészítők között volt a kitozán és a yerba mate.

Lehetséges mellékhatások Egyes kutatások azt mutatják, hogy a kitozán bizonyos káros hatásokat okozhat, beleértve a székrekedést és a gyomorrontást. A kitozán csökkentheti az alapvető tápanyagok, például a kalcium és az A, D, E és K vitamin felszívódását.

Ezenkívül a kitozán allergiás reakciókat okozhat a kagylóallergiában szenvedőknél.

kitozán hatása fogyókúra ellen gyógyszer

Kutatások hiánya miatt keveset tudunk a kitozán rendszeres vagy hosszú távú alkalmazásának kitozán hatása. Adagolás és előkészítés Nincs elegendő tudományos adat a kitozán ajánlott adagjának biztosításához.

Similar Items

Klinikai vizsgálatok során különféle dózisokat vizsgáltak. Más vizsgálatokban négy rostkiegészítő tabletta adagját, amely kitozánt, guarlisztet, aszkorbinsavat és más mikrotápanyagokat tartalmaz, naponta kétszer, négy héten át alkalmaztak. A Az Ön számára megfelelő adag olyan tényezőktől függhet, mint az Ön kora, neme és kórtörténete. Személyre szabott tanácsért forduljon egészségügyi szolgáltatójához.

Chitosan kapszula 90X Nutrilab

Mit kell keresni A használatához szükséges tudományos támogatás hiánya miatt a kitozán nem ajánlható kitozán hatása. A fogyás érdekében fontos az egészséges étrend betartása beleértve a legkülönfélébb zöldségeket és gyümölcsöketés ragaszkodni kell egy olyan edzésprogramhoz, amely ötvözi az aerob tevékenységet az erőedzéssel. Az alvási higiénia javítása és kitozán hatása stressz szintjének kezelése szintén elősegítheti a fogyást.

Fontos szem előtt tartani, hogy a kiegészítők biztonságosságát nem tesztelték, és az étrend-kiegészítők nagyrészt nem szabályozottak.

Kapcsolódó termékek

Bizonyos esetekben a termék olyan adagokat adhat, amelyek eltérnek az egyes gyógynövények meghatározott mennyiségétől. Más esetekben a termék szennyeződhet más anyagokkal, például fémekkel.

Végül a kiegészítők biztonságosságát terhes nőknél, szoptató anyáknál, gyermekeknél, valamint olyan kitozán hatása, akik egészségi állapotban vannak, vagy gyógyszereket szednek, nem sikerült megállapítani.

kitozán hatása hatékony étrendet javasol a fogyáshoz

További tippeket kaphat a kiegészítők használatáról, de fontos megjegyezni, hogy egy állapot önkezelése és a szokásos ellátás elkerülése vagy késleltetése súlyos következményekkel járhat. Ha fontolgatja a kitozán alkalmazását, akkor először konzultáljon orvosával.