Endokrinológia

Fogyás doktor. Oldalak (menü)

Schwab Richárd páciense. Beszámolt nekünk az elmúlt hetek nagyszerű eredményeiről, az életmódváltásának fontos állomásairól, és a korábban jelentkező panaszainak megszűnéséről.

fogyás doktor

Nagy örömmel osztotta meg velünk pozitív tapasztalatait, de tiszteletben tartva a kérését, fotóját nem adjuk közre. A beszélgetés mindenesetre nagyon tanulságos és inspiráló volt, ezzel a szikrázó személyiségű hölggyel. MIND Klinika: Elmeséli nekünk, hogy hogyan jutott arra az elhatározásra, hogy orvosi segítséget kér az életmódváltásához, és mi adta meg a végső motivációt arra, hogy felkeresse a klinikát?

Dr. Pados Gyula művei

Egész életemben küzdöttem a túlsúllyal, fiatalabb koromban 15 kg volt rajtam feleslegként, aztán már kg. Mindig szenvedtem ettől, a mozgás nehézsége miatt is, illetve mert nem tetszett, hogy ilyen a külsőm.

Bázis ápolási egység: B5. Ápolási egység vezető : Gerhardt Ildikó Feladata: a hormonális betegségben szenvedő betegek fel, illetve átvétele, kivizsgálása; a megfelelő kezelés beállítása, szükség esetén más kórházi profilra osztályra áthelyezése, illetve szükség esetén más kórházba intézetbe történő áthelyezése; endokrin szakmai konzílium adása a társprofiloknak osztályoknak ; az orvosképzésben, orvos továbbképzésben, szakdolgozói képzésben akkreditációjának megfelelő feladatok ellátása. Telefonszám: Beutaló fogyás doktor előjegyzés szükséges, ezen felül kérjük a beteg adatait: név; születési idő, hely; TAJ szám; anyja neve; lakcím; elérhetőségi telefonszám; vizsgálatkérés indoka.

Minden évben egyszer nekiálltam fogyókúrázni, amikor szabályszerűen éheztettem magam, máshogy nem tudtam fogyni. Aztán ahogy az lenni szokott, kialakult a jojó effektus is, fogyás doktor több jött vissza, mint ahonnan indultam. Elhatároztam, hogy ennek most már véget fogyás doktor vetni, és ehhez az adta a motivációt, hogy kellemetlen tünetek is jelentkeztek, úgymint hetekig tartó folyamatos hasmenés és puffadás.

A táplálkozásom korábban nagyon rendszertelen volt, és lényegében kizárólag rossz szénhidrátokon éltem. Tipikusan az az ember voltam, aki futtában megeszik valamit egy fogyás doktor, vagy pár perc alatt gyorsan bekap valamit a sarki büfében.

fogyás doktor

Lényegében a túlsúly mellett jelentkező emésztési problémák miatt akartam mindenképpen változtatni. Megszereztem a doktor úr elérhetőségét, akit egy TV műsorban hallottam először beszélni a mikrobiom és a túlsúly kapcsolatáról, valamint a bél-agy tengelyről.

Egészségügy

Miután időpontot kaptam hozzá, igyekeztem nagyon felkészülten menni, minden elérhető előadását meghallgattam, ami nagyon nagy lökést adott. Mikor sor került a személyes találkozóra, akkor átbeszéltük a problémáimat, kiértékelte a székletgenomikai vizsgálat eredményét, és ismertette azt a hármas egységet, melyen az életmódváltás alapszik.

Ez pedig az étkezés, a mozgás és az alvás. MIND Klinika: A korábbi táplálkozási szokásairól már beszélt, mi volt a helyzet az alvással és a mozgással? Mindegyikkel hadilábon álltam. Színházban dolgozó emberként mindig nagyon későn fogyás doktor le, reggel viszont már korán keltem.

Tudtam volna én aludni akár napi 10 órát is, de egyszerűen nem engedtem meg a szervezetemnek, hogy pihenjen. Teljesen felborult az fogyás doktor. A mozgással kapcsolatban tévesen azt gondoltam, hogy én sokat sportolok, de kiderült, hogy nem megfelelően.

Ahová csak tehetem mindenhová kerékpárral járok, évszaktól és időjárástól függetlenül. Mozgásban és lendületben vagyok ugyan egész nap, de az intenzitása messze nem ugyanaz, mintha egy aerob jellegű mozgást végeznék.

MIND Klinika: Milyen konkrét változásokat vitt végbe az fogyókúra olaj, melyek érintették az étkezést, az alvást és a mozgást is?

Az étkezéssel kapcsolatban a doktor úr elmondta, fogyás doktor naponta 2 kg zöldség-gyümölcs megevéséig kell eljutnom, és ez hetente 20 féléből álljon össze. Először azt gondoltam, hogy ez megvalósíthatatlan, hiszen hirtelen felsorolni sem tudtam annyit. Fogyás doktor elvégzett SGT teszt eredményeképpen kaptam egy pontos leírást arról is, hogy a beteg bélrendszerem miatt, milyen fajtát nem fogyaszthatok.

Most már egészen jól eligazodom a zöldségek és gyümölcsök világában, termelői piacra járok. Még ott nem tartok, hogy 2 kg-ot zöldséget és gyümölcsöt fogyasszak naponta, de a napi 1 kg stabilan megvan.

A legutóbbi találkozásunk alkalmával pedig kaptam konkrét tippeket, hogy milyen zöldségekkel lehet ezt a mennyiséget tovább növelni.

Visszahívást kérek

Ami még fontos, hogy elküldött a doktor úr egy laktózvizsgálatra is, ahol kiderült, hogy fogyás doktor laktózérzékeny vagyok, így ez is befolyásolja a táplálkozásomat. Egyébként rengeteg grapefruitot, kivit, almát, körtét, retket, kígyóuborkát, zellert, cukkinit, és többféle paradicsomot fogyasztok, és olyan zöldségeket kóstoltam meg nyersen, mint például a brokkoli, amit korábban elképzelni sem tudtam. Van még hová fejlődnöm, mert szeretném megtanulni ezeket a zöldségételeket minél változatosabban elkészíteni.

Eddig nem nagyon volt jelen az életemben a főzés, de most nagyon motivált vagyok, hogy a megváltozott táplálkozásom miatt fogyás doktor magam főzés terén is.

Mennyit ér Dr. Nowzaradan nettó értéke?

Ami a mozgást illeti, elkezdtem a biciklizés mellett nordic walkingolni, de sajnos a térdem nem bírta, ez a terhelés még talán korai volt, hiszen a túlsúly még most is jelentős rajtam, annak ellenére, hogy már 9 kilót fogytam. Ha megnyitnak az uszodák, akkor szeretnék járni, és intenzíven percet úszni. Mostanában nemcsak a városban biciklizem, hanem egy vékony kerekű trekking kerékpárral időre tekerek, távol a városi forgalomtól és az állandóan megállásra késztető közlekedési fogyás doktor.

Az alvást is megreformáltam, mert megtanultam, hogy nem csak az számít, hogy hány órát alszunk, hanem az is, hogy mikor fekszünk le. Most, hogy egyelőre nincs színház, amihez a munkám köt, könnyen tudom tartani fogyás doktor 10 órás lefekvést, és majd augusztus végéig lesz időm kitalálni, hogy ezt hogyan tudom hosszú fogyás doktor kivitelezni.

Az étrendemen változtattam valamicskét, igyekszem kevesebb nehéz ételt például sajtos melegszendvicset, kakaót, chipset fogyasztani, vacsorára sokszor Ugyanígy próbálok csak akkor enni, amikor tényleg éhes vagyok, nem ülök le feltétlen a kollégákkal csak a "társaság kedvéért". Mindezt persze nem sikerül napról-napra maradéktalanul betartani.

MIND Klinika: Említette, hogy már 9 kg-t fogyott, milyen további eredményeket hozott ez a sok változtatás? Számomra a legfeltűnőbb az volt, fogyás doktor amint lemondtam a rossz szénhidrátokról, megszűntek a hangulat ingadozásaim.

fogyás doktor

Életigenlő, vidám ember vagyok, aki imád közösségbe járni. Nem is tudatosult bennem, hogy a túlzott szénhidrát fogyasztás a lelkiállapotomra is hatással volt.

A szénhidrátok elhagyása óta, fogyás doktor vagyok éhes egyáltalán, nem vagyok kívánós, nem szeretnék a sós után édeset, édes után sósat enni, sőt már nem is hiányzik a szénhidrát. Az ivásra is jobban odafigyelek, korábban azt hittem, hogy képtelen vagyok sok vizet inni, de ez is változott, most már simán elfogyasztok napi 2—3 liter vizet. További cél, hogy az energiaszintem tovább fogyás doktor, ne ingadozzon. A cél nemcsak a fogyás — bár remélem, hogy tovább csökken fogyás kávéval a súlyom — de az a legfontosabb, hogy elkerüljem a cukorbetegséget, ne legyen magas a vérnyomásom, ne alakuljon ki semmilyen olyan betegségem, mely a helytelen életforma miatt, biztosan nem kerül el, ha nem változtatok.

fogyás doktor

Szeretném tartani az este 10 órás lefekvést, mert fogyás doktor tapasztalom, hogy sokkal jobb a másnapom, ha időben fekszem le. A mozgással kapcsolatban is szeretnék még tovább fejlődni, de ez a folyamat része, lépésenként haladok. Igen, azt még szeretném elmondani, hogy nagyon örülök annak, hogy nem kaptam gyógyszert az emésztési zavarokra sem, és nem a tüneteket, hanem az okot szüntetik meg.

Minden, amit probiotikumként vagy táplálékkiegészítőként szedek, bioboltban kapható termék, és ez nekem fontos szempont volt. Úgy érzem, hogy ez az első 1,5 hónap csak a kezdet és megvan a kellő lendület a folytatáshoz, sőt akár szívesen beszélgetek olyanokkal is, akik még csak gondolkodnak a változtatáson és inspirációra lenne szükségük. A klinikától elkérhetik az elérhetőségemet és örömmel osztom meg a saját tapasztalataimat. Jó egészséget kívánunk!

fogyás doktor

Mind Klinika Kft.